Så har du ditt bästa år hittills – 10 tips inför 2018

Så har du ditt bästa år hittills – 10 tips inför 2018

Ju fler år vi samlar på oss, desto tydligare blir det att vissa år varit bättre än andra. Det allra viktigaste är förstås att du personligen mår bra. Det kanske låter egoistiskt att tänka så, men hur ska vi kunna hjälpa andra om vi inte tar hand om oss själva först? Här kommer därför 10 tips inför det kommande året, som kommer att hjälpa till att göra 2018 till ditt bästa år hittills.

1. Spendera tid med nära och kära. Det är klyschigt, ja. Men ibland glömmer vi bort hur viktigt det är att omge sig av de man bryr sig allra mest om. Umgås med din familj så ofta du kan och glöm för guds skull inte bort att träffa dina vänner.

2. Tänk positivt. Där kom den, klyscha nummer två! Det är lätt hänt att den negativa inställningen tar över, och då blir allt lite sämre. Försök hålla humöret uppe och ha en positiv inställning även i tuffa tider.

3. Prioritera dig själv. Du går först, vad som än händer. Gör saker för dig själv och värdesätt dig själv.

4. Sluta umgås med folk som tar mer energi än vad de ger. År 2018 är året då du gör slut med den där vännen som alltid sprider negativ energi. Det kan kännas svårt, men du kommer tacka dig själv när du inser hur mycket energi du får över att lägga på människor du faktiskt vill ha i ditt liv.

5. Visa dina närstående hur mycket du tycker om dem. Att göra något för någon annan ger en själv massor med glädje. Överraska mamma med frukost på sängen, köp en liten present till din partner helt utan anledning och ge massor med komplimanger.

6. Gör saker som får dig att må bra. Träna om du vill träna, träna inte om du inte vill träna. Om du älskar choklad, ät massor med choklad. Om du det bästa du vet är att gå på bio, gör det så ofta du får chansen! Du förstår nog grejen – gör vad du vill, oavsett vad andra tycker och tänker!

7. Kom ihåg att allt löser sig. Det som känns tungt just nu, kommer att kännas lättare imorgon. Oroa dig inte i onödan, vad som än händer så löser sig saker och ting till slut, även om det inte alltid blir som du tänkt dig.

8. Säg ja så ofta som möjligt. JA, JA, JA! Självklart vill du följa med på fest, såklart vill du ses på en fika imorgon och naturligtvis är du helt galet taggad på vad du än blir inbjuden till – för 2018 är året då du börjar säga JA!

9. Gör något åt det. Att må dåligt är både jobbigt och tar energi. Men det enda sättet att lösa dåligt mående är att göra något åt saken. Det är förstås ingen enkel match. Börja med små bäbissteg, kanske går det bra att ta ett steg om dagen? Känn efter vad som funkar för dig.

10. Njut av de små sakerna. Uppskatta en mysig kväll med familjen och försök att verkligen njuta av de små sakerna i livet. Tillsammans bildar de nämligen något helt fantastiskt.