Singlar, titta hit! På lördag är det er dag

Singlar, titta hit! På lördag är det er dag

På lördag den 11 november är det Alla singlars dag. Dagen är det perfekta tillfället att fira att man är singel, för det finns faktiskt många fördelar med att inte vara i ett förhållande. Så istället för att fokusera på det dåliga med vara singel, tänk på alla bra saker, som till exempel...

 

1. Du behöver aldrig kompromissa

Om du vill äta ostbågar till middag, är det ingen som kan säga åt dig att du inte får det. Hur skönt att aldrig behöva anpassa sig efter någon annans önskemål? 

 

2. Du kan lägga mer tid på dina vänner 

En partner innebär att det blir minde tid över till vänner och familj. Det är ofta inte medvetet, utan det är ju naturligt att man hinner träffa sina vänner mer sällan om man har en partner som tar mycket av ens tid. När du är singel kan du passa på att umgås extra mycket med nära och kära.

 

3. Du får mer tid för dig själv

Du är huvudpersonen i ditt liv, alltså den viktigaste personen. När du är singel kan du verkligen lägga all din energi på att du själv mår bra.

 

4. Det är enklare att leva hälsosamt

Vi alla har säkert hamnat i förhållandedieten någon gång. När fredagsmys blir till varje-dags-mys och gymmet byts ut mot soffhäng. Singlar är ofta mer hälsosamma än de som är i relationer, kanske för att de är en person mindre som kan föreslå pizza till middag... Igen.

 

5. Du slipper plocka upp efter någon annan 

Helt ärligt, hur många pojk/flickvänner har vi inte haft som sprider sina saker över hela jordens yta? Det är som om de tror att deras kläder plockar upp sig från golvet på egen hand. För att inte tala om disken som tydligen hamnar i diskmasiken utan att de behöver lyfta ett finger. Som singel har du bara dina egna saker att hålla reda på!

 

6. Du slipper allt tjat

Det är både jobbigt att tjata och bli tjatad på. Vem ska du tjata på när du är singel? Och framförallt, vem ska tjata på dig? INGEN.

 

7. Du behöver aldrig ha dåligt samvete för att du prioriterar dig själv

När du är i ett förhållande måste du ta hänsyn till din partners önskemål, men ibland kanske du vill göra något utan honom eller henne. Då är det lätt att få dåligt samvete, speciellt om partnern verkar besviken. Som singel kan du göra vad du vill när du vill utan att ha dåligt samvete.

 

8. Du får hela sängen för dig själv

Jaaa, det är mysigt att sova tillsammans med någon... Men helt ärligt, hur mysigt är det när din partner snarkar, pratar i sömnen eller tar hela täcket? 

 

9. Du kan flirta med vem du vill

Det är något spännande med att träffa någon på en fest och flirta lite extra. Vem hindrar dig från att göra det när du är singel? Ingen!

 

10. Du träffar mer nya människor

Som singel blir det oftast fler fester och utekvällar. Det innebär förstås fler tillfällen att träffa nya människor och att vara social. Hur kul är inte det?!