Succé-serien Skam får en uppföljare

Succé-serien Skam får en uppföljare

Den norska succé-serien Skam får en uppföljare som ska spelas in i den lilla norska orten Sandane. Handlingen kommer att kretsa kring vad som händer när ungdomarna ska flytta hemifrån och stå på egna ben.

Den norska tv-serien Skam slog alla rekord och exporterades i till många länder. NRK som ligger bakom succé-serien rapporterar nu att de kommer att släppa en uppföljare som heter Lovleg, som ska spelas in på landsbygden. Inspelningen kommer att ske på Firda gymnasieskola i norska Nordfjord, där rollerna ska spelas av lokala ungdomar. Handlingen kommer bland annat att kretsa kring vad som händer när ungdomarna ska flytta hemifrån och stå på egna ben.

”Det är väldigt kul att den här serien ska handla om ungdomar som bor på landsbygden. Jag hoppas att den blir lika populär som Skam”, säger 17-åriga Thea-Malen Fuglestrand som är elev på Firda gymnasium till NRK.

Inspelningen av serien ska påbörjas i juni och pågå under sommaren och enligt Håkon Moslet på NRK kommer den att sändas på nätet någon gång under 2018.

 

Bildkälla: NRK Press

Källa: SVT