Välj rätt smink för din underton – med dessa enkla knep

Välj rätt smink för din underton – med dessa enkla knep

Har du koll på om din hud har en varm, kall eller neutral underton? För att hitta sin perfekta foundation match är det faktiskt viktigt att ha koll på. Om du känner dig osäker på vilken underton du har kan du prova dessa smarta knep. Ditt smink kommer se snyggare ut än någonsin!

Att hitta sin perfekta foudation handlar om mer än bara hur ljus eller mörk den är. Det gäller att även ha koll på vilken underton ens hud har. Det finns tre undertoner: Varm, kall och neutral. Två personer med ungefär lika ljus hy behöver inte nödvändigtvis ha samma underton och kan därför oftast inte använda samma nyans på sin foundation. 

Några knep man kan ta till för att ta reda på vad man har för underton är:

1. Titta på venerna på dina handleder. Om de skiftar i olivgrönt/gyllengrönt har du en varm underton, om venerna går mer åt det blå/lila hållet har du en kall underton och om det är svårt att avgöra om de är blåa eller gröna har du troligtvis en neutral hudton. 

2. Ställ dig framför en väl beslyst spegel iklädd vita kläder. Om du upplever att din hy drar mer åt det gula hållet har du en varm hudton, upplever du din hud som blåaktig har du en kall underton och om huden drar mer mot grönt har du en neutral underton. 

3. Vad föredrar du för smycken? Om du upplever att du passar bättre i guldiga smycken har du troligtvis en varm hudton och om du gillar silver bättre är det troligt att din hudton är kall. 

4. Välj rätt foundation! När du tagit reda på vilken hudton du har blir det enklare att välja rätt foundation. Om du har en varm hudton ska din foundation vara gulaktig, om din hudton är kall ska din foundation gå mer åt det rosa hållet och om du har en neutral hudton ska du ha en beige foundation.

Ps. Tänk på att du inte nödvändigtvis har en kall underton för att du har röda kinder!