Veckans bloggtips

Veckans bloggtips

Vårt bloggtips denna vecka är Ellen Nilsson, en positiv, målinriktad och kreativ tjej vars största passion i livet är hår då hon utbildar sig till frisör. I bloggen får vi främst ta del av hennes frisörresa, massor av hårtips men även andra saker som skönhet, vardag och djupare inlägg som pepp, egna tankar och funderingar. 

Ellen beskriver sig själv som en för det mesta väldigt glad, positiv och social person som ständigt försöker se möjligheter och livet från den ljusa sidan. Sedan barnsben har hon haft stark vilja och varit envis, målinriktad men samtidigt ganska lugn. Hon berättar även att hon i vissa sammanhang är ganska lugn och i vissa sammanhang är blyg och har ständigt brottats med en dålig självbild och självkänsla. Numera älskar hon att våga ta för sig och kommunicera med människor – då det är något som hennes arbete hjälpt henne med. Att jobba på salong innebär att man ständigt tvingas ta emot kunder som man aldrig har träffat förut. 

Resan till att bli frisör började redan som liten då det var ett av drömyrkena. Det tog sedan fart då hon bytte från samhällsprogrammet på gymnasiet som inte kändes helt rätt och valde frisörprogrammet istället som visade sig vara ett av de bästa besluten hon har tagit i sitt liv. 

”Jag är en person med stora drömmar och visioner, jag har alltid satt ribban väldigt högt och haft höga krav på mig själv, ibland lite för höga för mitt eget bästa. Men mitt mål är självklart att uppfylla mina drömmar, bli den bästa tänkbara frisören och vara grym på de jag gör, färg tycker jag är extra roligt men även att få gå loss i fantasin och tänka utanför boxen och vara kreativ. ”

I bloggen får vi främst läsa om hår och det är ganska givet – eftersom det är största intresset och passionen i livet. Skönhet, vardag, resor och lite djupare inlägg om pepp, tankar och funderingar är också saker som läsarna får ta del av. I och med att frisöryrket tar upp större delen av vardagen så blir det inte jättemycket tid över till annat men vid ledighet passar hon på att träna, umgås med nära och kära och hitta på roliga saker. Inspiration och motivation är viktigt för Ellen som hämtar det från i stort sätt vad som helst.

”Allt från att fika med en vän till att gå ut på en promenad, lyssna på en podd eller läsa en blogg. Vardagslyx är något jag älskar och tycker är viktigt för att bryta av den stressiga vardagen, det kan vara både små som stora saker. Till exempel att äta en middag på en tisdag, fixa naglarna, eller unna sig sin favoritchoklad och kolla på film en kväll mitt i veckan.” 

Om 5 år drömmer Ellen om att ha flyttat till sin drömstad, hittat hennes livs kärlek, driva eget bolag/företag på ett eller annat sätt och vara en framgångsrik frisör. Att fortsätta blogga och att den då har växt är också något som ligger med på listan.

 

 

Ellens tre bästa hårtips: 

1. När du lockar håret, vänta med att röra/borsta ut lockarna tills de svalnat helt. Drar du i locken när de fortfarande är varm kommer den tappa sin form mycket snabbare. Låt locken svalna i den form den är i och jag lovar dig att din styling kommer hålla mycket bättre. Och glöm inte att använda värmeskydd! 

2. Använd bra produkter anpassat för ditt hår! Satsa framförallt på bra vård, alltså ett bra schampo, balsam och inpackning. 

3. Använd torrschampoo mellan tvättarna, detta är min ”life saver” produkt och nyckeln till att inte behöva tvätta håret lika ofta. Vatten torkar ur håret därför ska man försöka tvätta håret så lite som möjligt, 1-3 gånger i veckan bra att försöka hålla sig till.  

 

Vad får vi främst se i din blogg?

 – Hårtips/produkttips

    – Tutorials, frisyrer

    – Mina egna jobb

    – Hårinspiration/trender 

    – Vardag, resor

    – Texter om mina personliga tankar

 

 Du hittar bloggen här

 

Text: Louisa Strid