Äntligen uppdatering

Så nu har vi gjort lite intressanta saker som vi kan skriva om. Våran helg förra veckan avslutades ju på värsta sätt med att vår Tangalooma resa blev utebliven av en ganska pinsam anledning. Veckan har gått relativt fort och nu är det torsdag, idag ska vi ha en hejdå samling på kontoret. Jag och Erik har tänkt slå på stort, vi har gjort en frågesport om Sverige, vi har bakat bullar och lagat pannkakor. Vi har svenskt godis med oss iform av Ahlgrens bilar samt Gott och blandat, något vi tror kommer gå hem, men det kanske även blir så att det endast är vi två och svensken på kontoret som äter, men det gör faktiskt inte oss något. Frågesporten har vi redan satt igång med så alla hinner göra den. Svaren ser bra ut men vi misstänker fusk från flera håll, som Australienare bör du inte vara medveten om hur högt Kebenekaise är med en tiodels felmarginal.. Annars så har alla som gjort quizet haft rätt på frågan om vad vår kung heter, mycket bra jobbat!  Tisdag kvällen var otroligt inspirerande, vi tog färjan till UQ, University of Queensland. Vi åkte förbi universitet tidigare när vi var på kryssing till koalerna och sa att dit måste vi åka. Universitetet ligger på en halvö och var hur stort som helst, vi hann endast med en fakultet. Vi smög in bland korridorerna och försökte smälta oss allmänt in bland studenterna. Det var mycket rörelse med folk som stannade kvar för mat på resturangerna eller hänga med vänner. Många studenter sportade också och det fanns alla sporter representerade. Anläggningarna var enorma och många, det fanns flertalet tennisplaner, fotbollsplaner, australienska fotbollsplaner, volleybollplaner, friidrottsanläggning med kulstötning hoppgrop etc, en sporthall med Les Mills träningspass samt en simhall. Det var en otroligt stämning och när mörkret kom blev det ännu härligare, det speciella var att allt var nära, det var som en liten by. Vi både blev oerhört inspirerande till studentlivet och eventuellt en studietid på UQ.  Bakning igår, bullar samt pannkaka. Det var ett stort projekt något vi inte riktigt trodde från början. Vårt första misstag blev vårt största. Här är det gasolspissom gäller, skillnaden är att det blir otroligt varm fort. Vi satte kastrullen på plattan och lät den stå där för att värmas upp, när vi sedan la i smöret började smöret brinna på grund av värmen. Vi båda får väl lite smått panik och tillika startar vi brandlarmet. Vi öppnar dörrar och föntster för att vädra, först tror vi att vi orsakat att hela hotellet skulle utrymmas men som tur var det endast vår brandvarnare som tjöt, vi löste hela probelmet med att helt enkelt koppla ur brandvarnaren, för det skulle väl säkert bli fler gånger den kvällen som den skulle utlösas.  Bullbakningen gick bra, vi var riktigt malliga när vi stoppade in dem för gräddning. Efter ett tag upphörde vår stolthet när vi sedan totalbränner dom. Det var alltså tur att vi kopplade ur brandvarnaren för den hade börjat tjutit igen. Vi kasta dem och fortsatte på nya, som blev utmärkta, trots att det i Australien inte finns pärlsocker att få tag på.  Pannkakorna blev också dem mycket goda, tillslut. Det tog en stund att få in tekniken med gasolen, vilken nivå som var bäst. Jag kan säga att varanan pannkaka slängdes åt katten på grund av bränd.  I vårt lite halv slitna kök med provisoriska redskap fixade vi det iallafall. Kavel tillexempel hade vi ej, men det löste vi med att kavla ut degen med ett glas, det gick det med. Det är tanken som räknas    // Frans, sliten bagare