Knapriga kardemummaskorpor

Hållbart kaffebröd att stoppa i kakburken! Ta fram och knapra på en bit när du blir sugen på något gott.4 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver½ dl strösocker½ tsk salt1 tsk stött kardemumma75 g smör, rumsvarmt1 ägg1 dl mjölkGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma i en bunke. Smula ner smöret.3. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan bunke och blanda ner det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte knådas för då kan skorporna bli sega.4. Dela degen i 2 delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.5. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något. Skär dem sedan i sneda bitar.6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt.7. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.