Lussekatter

Idag har jag bakat lussekatter och är nöjd för att vara första gången jag gjorde dem själv :-)    Ingredienser 50 g jäst100 g Smör5 dl mjölk250 g Kesella® kvarg1 pkt saffran à 0,5 g1 1⁄2 dl strösocker1⁄2 tsk salt17 dl vetemjölrussin1 äggGör så här:Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.