Macarons med av chokladsmak

Köpte ett fynd idag på Clas Ohlsson i stan. En silikon platta där man ska klicka eller spritsa ut macarons smeten. Super lätt att använda och så värt pengarna :) Såhär kommer receptet och resultatet. Är faktiskt riktigt nöjd för att vara första gången och som sagt övning ger färdighet :)   Ingredienser MANDELKAKOR8 st äggvitor1 dl strösocker300 g sötmandel, skållad och malen8 dl florsockerSMÖRKRÄM200 g smör, mjukt3 dl florsocker2 tsk vaniljsocker2 st äggulor Valfri smaksättning till exempel kakao, lime, hallon, citron Några droppar valfri hushållsfärgGör såhär: Sätt ugnen på 150 grader.Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.Blanda försiktigt ner mandel mjölet och florsocker.Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna. SmörkrämVispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.Vispa ner äggulan.Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime.Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.Lägg resten av mandelkakorna över som lock.