Det enklaste och godaste man kan göra med en mogen avokado

I många matbutiker har jag sett extra billig avokado de senaste veckorna. De har dessutom varit mogna och fina, som så sällan är fallet. Att få med sig en perfekt mogen avokado hem från affären vet vi ju alla är som att köpa en trisslott.. Plötsligt händer det!Avokado är så himla användbart och lika gott i en sallad eller på en ostmacka, som att göra chokladmousse av. Jag tänkte dela med mig av ett av mina favoritsätt att använda avokado, nämligen en enkel avokado- & mangosallad. Den tar 2 minuter att få färdig och är magiskt god till både fisk, kött eller som en del av något vegetariskt. Men allra godast tycker jag den är den alldeles för sig själv, som ett lyxigt mellanmål. Avokado- & Mangosallad·        1 avokado·        0.5 mango (eller motsvarande mängd fryst)·        Lime juice·        Om man vill få lite extra sting: Chili, Koriander Skär avokadon och mangon i tärningar. Pressa över limejuicen och blanda runt så att alla bitar täcks av juicen. Om du vill få lite extra hetta i salladen kan jag varmt rekommendera att lägga till lite finhackad chili eller färsk koriander.