Hello World!

Så var jag äntligen igång! Ända sedan jag blev riktigt intresserad av mat för ett par år sedan har jag tänkt tanken att starta en egen matblogg. Jag vill så gärna dela med mig av min passion för mat, mina tokiga köksexperiment och mina allra bästa tips och recept. Jag älskar nämligen inte bara mat utan även det mesta runt omkring mat. Jag läser recept och matbloggar så som andra läser deckare, och jag riktigt njuter av ett knökfullt ICA en sen fredagseftermiddag. Då ser ni mig strosa fridfullt bland alla stressade själar som vill hem och starta helgen. Där går jag lugnt fram och tittar med lika stor entusiasm på såväl deli-disken som utbudet av tomatkross.. Tanken med den här bloggen är att få dela med mig av min passion för enkel men experimentell matlagning. Jag älskar att testa nytt men mitt motto är att det alltid ska vara enkelt och hälsosamt. Baserat på säsongstänk gällande både smaker och råvaror är min förhoppning att inspirera till nya smakkombinationer på ett enkelt och lustfyllt sätt. Jag kommer dela med mig av allt från köksexperiment, variationer på gamla klassiker, enkla tisdagsgrytor och spännande heldagsmatlagning. Jag strävar efter att laga klimatsmart, enkel, nyttig och billig mat. Det där som man alltid försöker uppnå men ofta har så svårt att lyckas med.Butta la Pasta är italienska för att säga ”lägg pastan i grytan”. Bokstavligen betyder det dock ”Släng pastan”. Jag gillar dubbeltydningen i uttrycket, hur det kan betyda att vi både att vi kokar pastan, och att vi kastar den. Och det är precis vad jag hoppas inspirera er till. Att ibland koka pastan, men att ibland låta den gå åt sidan för att ge plats åt nya, men minst lika enkla och goda matalternativ.  Så häng med, è il momento di buttare la pasta!