When life gives you bacon..

Tidigare i veckan kom min bror upp till Stockholm för att gå på jobbintervju och han passade på att stanna över några dagar. Det var jag glad för, jag tycker det är mysigt att ha nattgäster. Man umgås mycket mer avslappnat när man kan sitta i pyjamas tillsammas och ofta är det då de riktigt fina, djupa och värdefulla konversationerna kommer igång. De där pratstunderna som verkligen betyder något. De samtalen man vet att man kommer minnas länge.Min bror frågade om jag inte kunde laga baconlindad fisk till oss. Det är en av hans favoriter när jag lagar mat och ja, vad gör man inte för familjen.. Serverade med broccolimos samt rostad blomkål med mandel och citron Även om jag jobbat i veckan fick min bror och jag några fina dagar tillsammans. När han hade åkt igårkväll gick jag igenom kylskåpet för en liten rens och såg att det fanns bacon kvar som jag inte hade använt till fisken. Jag bestämde mig för att inleda långhelgen med en lyxig frukostklassiker: Rostat bröd med äggröra och bacon.  Ägg och bacon har fått oförtjänt dåligt rykte som en ohälsosam frukost/brunchrätt. Dock handlar det helt och hållet om hur du tillagar råvarorna, samt vilket bröd du använder. Jag brukar knaperteka mina bacon och låta de rinna av på hushållspapper. Då blir man av med mycket av fettet samtidigt som baconen blir perfekt knapriga och bra att smula.För äggröra finns det lika många recept som det finns kockar. Många tror att en äggröra kräver både smör och grädde för att bli god. Visst, det är gott med smör och grädde men absolut inget måste. Själv tycker jag att konsistensen är den avgörande komponenten för en lyckad äggröra. Jag vill ha den riktigt lös och krämig, och det får man genom att tillaga den under omrörning  på låg värme, länge. Länge. Det kan låta jobbigt men jag lovar att det är värt den extra kärleken. Utöver ägg brukar jag ha i en klick syrlig yoghurt, salt och peppar. That's it. Har inte ens smör i kastrullen. Testa vettja! Hade varit kul att höra vad ni tycker.