SEMMELMUFFINS

YES. Igår var det semlans dag. Semlor hit. Semlor dit. Semlor så långt ögat kunde nå. Det var ju svårt att motstå suget. Resultat? Semmelmuffins. Fantastiskt sätt att undgå magvärken efteråt. Ingen jobbigt lång jästid heller. YEAH! Tänkte att någon annan kanske också hade svårt att hejda semmelsuget igår och fortfarande inte stillat behovet. Eller bara fick semmelmersmak helt enkelt. Semmelmuffins+ Rör ihop 3 1/2 dl mjöl av eget val (jag körde på hederligt vetemjöl) med 2 tsk bakpulver och ca 2 tsk stött/malen kardemumma (jag gillar kardemumma och hade säkert i minst 3 tsk). + Om man har tid och lust, vispa ihop 3 ägg med 2 dl kokossocker till ett fluffigt skum. Om du inte har tid eller lust, strunta i fluffet och blanda ned äggen och kokossockret direkt i mjölblandningen. + Tillsätt 100 g smält smör och 1 dl mjölk av valfri sort. Mandelmjölk är ju gott. Likaså "vanlig" mjölk. + Blanda ihop alla ingredienser till en slät och fin smet och fördela i muffinsformar. Jag använde mig av stora formar för att de skulle få en fin, fluffig form och inte bli tråkigt platta. Jag fyllde formarna till ungefär 2/3 och det räckte då till 7 st.+ In i ugnen. 200° i 15 min. + Skär bort locket.+ Fyll med valfri fyllning. Jag valde vaniljproteinpudding och grädde. GOTT! Vill man ha en mer traditionell semla, så är ju mandelmassa och grädde en bättre ide. Jag föredrar proteinpudding. + Lägg på locket och pudra lite kokosmjöl över för en snygg finish.+ BJUD. ÄT! Idag är det inte längre semlans dag. Nix. Idag är det min födelsedag! Och alla hjärtans-dag. PUSS