Fisksoppa

Fick detta receptet av Marie förra året. Lagade det aldrig då men var sugen på saffran så testade den, recept från https://www.tasteline.com/rece...Jag ändrade receptet lite för hade inte allt hemma.Ingredienser 4 port:400 g fiskfilér, t.ex. torsk eller hoki300 g laxfilé0.5 st purjolök0.5 st gul lök1 msk margarin 1 klyfta vitlök1.5 tsk tomatpuré1.5 tsk salt1 tsk basilika1 tsk timjan2.5 dl torrt vitt vin1.5 tärningar fiskbuljong1 dl creme fraiche2 dl grädde2 dl vatten 1 paket saffran300 g räkor med skal1 burk musslor, valfrittJag hade inte purjolök, musslor, vit fisk så jag använde lax, mer räkor och morötter. Dags att laga:Tina fisken, strimla purjolök och hacka löken (hackade morötter också). Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig. Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt timjan och basilika. Låt detta fräsa en stund.Tillsätt buljongen och vattnet. Låt koka ett par minuter. Rör sedan ner grädde, creme fraiche, vin och saffran. Låt sjuda ca 15 minuter.Skär fisken mindre bitar och lägg den i i gryta och sjud ytterligare ca 7 min.Skala räkorna och tillsätt dom i grytan och ev musslorna. Hetta upp och servera genast. Servera gärna med aioli och varmt bröd.