Vaniljhjärtan

Bakade en riktig klassiker i helgen. Det var första gången och dom blev väldigt goda tycker jag. Hade lite problem med degen men jag undrar om det beror på att jag arbetade den för länge + att jag glömde mjöla bordet och kaveln. Recept från https://mykitchenstories.se/vaniljhjartan/ Hon har också en youtube video man kan kolla på vilket var smidigt vid frågetecken.Ingredienser:Mördeg:200 g kallt smör4 dl vetemjöl1 dl majsstärkelse0.75 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 krm saltev. 1 tsk vatten och/eller 1 äggula om du inte gör degen i matberedare och du upplever att den inte riktigt går ihop bra. Annars fortsätt bara att arbeta ihop den med händerna.Vaniljkräm:4 msk strösocker2 äggulor2 msk majsstärkelse2 dl mjölk0.5 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljpasta (jag använde pulver)1 msk smörÖvrigt:Smör att smörja formarna medFlorsocker att garnera medDags att baka:Börja med mördegen. Lägg alla ingredienser till mördegen i en bunke eller matberedare. Arbeta ihop degen precis till den gått ihop till en jämn och fin deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i ca 30 min.Under tiden kan man göra vaniljkrämen. Vispa äggulor, strösocker och majsstärkelse i en bunke för hand. Häll upp mjölk och vanilj i en kastrull, låt det koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen. Häll ned ägg- och sockersmeten i kastrullen och rör om till en jämn smet. Värm upp på låg värme under konstant omrörning tills krämen tjocknat. Ta bort från värmen och klicka i smöret. Rör ihop till en jämn och blank vaniljkräm. Häll upp krämen i en glasskål, täck med lock eller plastfolie och låt svalna i rumstemperatur. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formarna generöst med smör, detta steg är väldigt viktigt för att enkelt kunna få ut kakorna ur formarna.Kavla ut degen på ett mjölat bord med en mjölad kavel till en 3-5 mm tjock platta. Detta blir ca 12 hjärtan. Skär plattan i lite större bitar än vad dina hjärtformar är. Klä formarna med degbitarna, tryck till ordentligt med tummarna så att degen verkligen fäster. Skär bort eventuell överflödig deg från kanterna. Spritsa eller klicka ut en klick kräm i varje form. Täck vaniljkrämen och den öppna delen av formen med lock av deg. Tryck till degen ordentligt runt kanterna. Skär bort överflödig deg med kniv. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.