Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Denna lagade jag igår, gillar man soltorkade tomater gillar man den här. Jag tyckte den var väldigt god och kommer definitivt göra den igen. Jag kan tänka mig att den blir väldigt bra i matlåda. Receptet är från https://www.coop.se/recept/vegetarisk-lasagne-med-soltorkade-tomaterIngredienser 4 port:8 torkade lasagneplattor1 stor gul lök1 msk olivolja400 g färsk spenat2 vitlöksklyftor0.5 tsk svartpeppar285 g soltorkade tomater (1 burk)3 dl crème fraiche2 dl vatten 140 g chèvre eller fetaost (jag tog fetaost, blev mycket gott)2 dl riven ostDags att laga:Sätt ugnen på 200 grader.Det var skönt att förbereda det man kunde så hacka först gul lök, sen skiva vitlök och sist häll av oljan och finhacka de soltorkade tomaterna. Dessa ingredienser ska inte blandas ihop utan håll dom isär. Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna (jag använde en emaljerad gjutjärnspanna). Tillsätt vitlök och spenat. Stek under omrörning tills spenaten sjunkit ihop. Salta och peppra.Riv ner chèvren/fetaosten i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater. Varva pastaplattorna med spenat och oströra i en passande ugnsform. Jag började med oströran, sen spenat och sist pastan. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt förpackningen (den skulle vara inne minst 20 min, min var inne betydligt längre. Det blev bra).Servera lasagnen med ruccola och tomat! Jag gjorde dubbel sats. Jag dubblade inte de soltorkade tomaterna, vattnet  och den rivna osten utan tog ca 500 g tomater, ca 3 dl vatten och ca 3 dl ost. Gällande vattnet gick jag på konsistens. Det blev bra men jag hade nog kunnat dubbla allt. Jag vet inte hur många lasagneplattor jag använde utan täckte bara ytan och gjorde 3 lager, skulle tippa på ca 15 lasagneplattor.