2016-01-18

Om jag skulle få välja en sista måltid, då hade jag valt charkisar. Jag älskar plockmat. Att äta med händerna. Det blir liksom mer på riktigt då. Smakar mer.  Min optimala charkbricka ser ut så här: Tre olika typer av kött. Parma är givet, sen vill jag ha en riktigt kryddig en och så tillslut en ny som jag aldrig ätit förr. Tre ostar. Brie, chévre och en Créme Bonjour. Alternativt parmesan också. En söt marmelad eller confit. Gärna någon med fikon. Röda vindruvor utan kärnor. En liten skål med honung och en liten skål med krämig balsamvinäger (för att doppa köttet i). Mörk choklad. 70% föredrar jag. En skål med salta jordnötter och pistagenötter. Oliver. Stora gröna och svarta små. Med kärna kvar såklart. Salta kex i alla dess former. Tunna, krispiga och riktigt salta. Inte nå jävla digestiveskit.   Och till allt detta ska man såklart dricka rödvin eller champagne. För optimal upplevelse. Inte piña colada som på bilden. Även fast det duger i krig, det också.