HEMMAGJORD GRANOLA

Hej hopp! :)Nu var det ett tag sedan jag skrev. Jag har varken haft tid eller lust egentligen. Tänkte i alla fall dela med mig av ett recept på hemmagjord granola som är supergott och nyttigt! Gjorde en omgång igår kväll innan jag la mig så att jag skulle kunna äta det till frukost innan gymmet i morse, mums!  Det här behöver du för ca 8-10 portioner: 4dl havregryn1dl riven kokos1dl krossade nötter, mandlar, frön (vad du än vill ha i, det går såklart att ha mer än 1dl om du vill ha mycket blandat i! Fyll då på med lite mer äpplejuice så det inte blir för torrt) 1dl äpplejuice 1/2dl honung1msk malen kanelDet går även att ha i russin, men jag kör på färska vindruvor till varje portion istället :)Såhär gör du: Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper att sprida ut granolan på. Blanda havregryn, kokos och nötter i en bunke (+ eventuella russin). Blanda äpplejuice, honung och kanel i en annan. Ringla juice- och honungsblandningen över havregrynsblandningen. Blanda tills de torra ingredienserna sugit upp de blöta. Sedan sprider du ut "smeten" på bakplåtspapperet, se till så att det är jämnt fördelat och inte ligger tjockt någonstans. Låt det stå i mitten på ugnen i 15-20 minuter, rör om efter halva tiden och titta till det lite då så att det inte bränns vid! När granolan är klar, låt den svalna av en stund och häll sedan i den i valfri förvaringsburk. Ät tillsammans med kvarg eller yoghurt och prova att ha lite färska gröna vindruvor på toppen, supergott! :)  Före och efter granolan varit inne i ugnen, inte så stor skillnad i utseende, men konsistensen blir mer fast och knaprig! :)