Recept: Hälsosam kladdkaka

Sist jag var hemma hos Hanna blev jag bjuden på en nyttig variant av kladdkaka. I vanliga fall tycker jag inte om kladdkaka, men denna gång ville jag testa på denna nyhet. Med handen på hjärtat, den var sååå god. Jag trodde aldrig att en nyttig kaka kunde vara godare än själva originalet som är en ren sockerbomb. Ta del av Hannas recept här nedan. Ingredienser:3 ägg10 st dadlar1 dl kokos5 msk kakao2 dl mandelmjöl0,5 dl kokosolja1 msk honung1 tsk bakpulver1 nypa saltGarnera med mörk hackad choklad Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader och smörj formen med kokosolja. Därefter mixar du ihop dadlarna och kokosflingorna i en matberedare. Blanda i alla torra ingredienser. Smält ner kokosoljan och tillsätt honungen, häll i röran i resterande smet. När du blandat i oljan och honungen tillsätter du äggen och rör om ordentligt. Häll smeten i formen, och ringla över hackad choklad (rekommenderas)  och grädda mitt  i ugnen i 6-8 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. Låt kakan svalna och ställ in den i kylen och servera den med grädde och hallon.