3 POÄNG OCH VI HÖLL NOLLAN

Idag var det dags för hemmapremiär på Nya Söderstadion mot Mjällby. Var jag nervös innan? Svar ja. Grabbarna har spelat väldigt intensivt sen dom kom tillbaka efter Corona utbrottet. Dom har haft en vecka sen förra matchen nu men man visste aldrig hur energin var eller hur deras ben kändes liksom. Jag visste att dom var revansch sugna efter matchen mot Malmö sist för då var dom värda 1 poäng men tyvärr blev det inte så, så taggen på vinst visste jag fanns hos dom. Första halvlek så hade vi inte mycket farliga chanser direkt, tyckte det gick för långsamt men vi hade ändå kontroll på läget. Mjällby tryckte på och hade några chanser men då stod Ousted i vägen och visade att det här målet är stängt. Precis innan halvlekssignalen lät så tryckte Amoo in 1-0 och vi gick ut i halvlek med en ledning. Så skönt med tanke på att vi ändå hade matchen. I andra halvlek så tog vi verkligen över och gjorde så mycket bättre ifrån oss. Vi tog kontroll från första minuten i andra halvlek. Mjällby hade några chanser men än en gång så stod Ousted där, blockerade och visade att här kommer ni inte in. Vi har en magisk duo med Selmani och Ludwigsson och idag levererade dom igen. Selmani assisterade magiskt som gjorde att Gurra tryckte in 2-0. Vi hade kontroll, spelade tillsammans och vann matchen. Fick med oss 3 poäng och höll nollan i årets hemmapremiär! Något jag saknade enormt idag var tanken av att jag skulle i vanliga fall mött upp min grönvita familj på medis vid lunch tid, druckit öl i solen, vart med alla 10 tusen Bajare som är samlade på samma plats, gått marschen till arenan och få uppleva hemmapremiären i vårsolen. Alltså åh snälla, jävla pandemi jävel.. försvinn!! Jag vill bara få uppleva det bästa jag vet igen. Apropå publik så vill jag ge all eloge till människorna så fick äran att vara på plats idag. Dom sjöng, dom hördes och dom fick alla oss andra att känna att det var som vanligt igen. Så jävla bra var ni!! Nu laddar vi om för derbyt mot AIK som är nästa match!!