VI ÄR I FINAL

Bild från Hammarby fotbolls hemsida. Nuu har jag samlat mig och typ förstått att vi har gått till final i Svenska Cupen 2021. Jag har nu förstått att vi slog ut båda våra Stockholms konkurrenter på mindre än en månad och på det har 16 spelare + 5 ledare haft corona mellan AIK och Djurgårds matcherna. Fast att viruset slog till som en jävla bomb i laget så kom vi tillbaka i torsdags och krigade mot Trelleborg i 120 minuter fast knappt någon orkade. Gick vidare till semin i söndags mot DIF och grabbarna kollade redan på klockan efter 5 minuter för att batterierna var på noll.  Första 15 minuterna så kände jag att grabbarna var på topp ändå och utifrån så syntes inte den låga energin. Vi gjorde första målet som var ett rent tur mål men det var ett mål och vi ledde matchen med 0-1. Grabbarna krigade för fullt i första halvlek och när klockan stod på 45 min så var dom helt slutkörda. Andra halvleken började och Djurgården kom ut med helt ny energi och tryckte ner oss som bara den så vi fick ligga i försvar typ hela andra halvlek förutom när vi fick några kontringar som grabbarna orkade springa på. Ludwigsson hade chansen att punktera matchen med 0-2 men han hade inte orken att dra runt och chippa över bollen så han sköt på målvakten och stackaren föll ner på gräsmattan av ren utmattning. Djurgården tryckte verkligen på som fan och våran älskade målvakt stod för flera magiska räddningar som räddade oss denna match. Matchen slutade 0-1 till oss på det turmålet men som sagt gör man inte mål så vinner man inga matcher, oavsett hur fina eller fula dom är.  Efter hade grabbarna kramp delux, tungt att andas men ändå lyckligare än någonsin. Jag är så sjukt stolt över veranda en i det laget som har krigat för att ta klubben till en final och jag vet att dom kommer ta den bucklan. Jag vet att dom inte ger sig. Det har dom visat bara på de två senaste matcher i torsdags och i söndags. Så 30 Maj spelar vi final hemma mot Häcken i Svenska Cupen!! Jag ber till allt att det får vara publik på den matchen men jag vet att man inte ska hoppas på för mycket.. Grabbarna behöver oss på plats då så jag hoppas till allt!