Apple

  ÄPPELCHIPS = Nyttiga snacks   Du behöver: 5 dl vatten 2 ½ dl strösocker juice från en citron 2 äpplen – urkärnade och tunt skivade   Gör så här: 1. Sätt ugnen på 95 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Koka upp vattnet, strösockret och citronjuicen. 2. Lägg ner äppelskivorna i det kokande citronvattnet, ett par åt gången. Låt koka i 10 sekunder och plocka upp dem. Lägg dem på bakplåtspappret. 3. Stoppa in äpplena i ugnen i cirka 45 minuter, vänd dem och fortsätt baka i 30–40 minuter. De kommer inte ändra färg så mycket men kommer se torkade och skrumpna ut. 4. Låt dem svalna och ät dir­ekt eller lägg i en lufttät förpackning där de håller sig fräscha i 3–4 dagar.   TIPS: Använd äldre äpplen med rynkigt skal eftersom de torkar ut snabbare i ugnen och ger sötare chips.