Lime cheescake

Denna fräscha efterrätt passar perfekt efter en liten tyngre varmrätt när man kanske inte orkar något tungt och mäktigt.  Recept:  12 digestivkex 50 g smör 4 gelatinblad 2 ägg 2 dl lätt créme fraîche 400 g lätt färskost, t ex Philadelphia 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 lime, rivet skal och saft  Garnering1 gelatinblad 2 msk strösocker 4 msk vatten 2 passsionsfrukter Gör såhär:  1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. 2. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen. 3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen. Blanda äggulor, crème fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet. 4. Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. 5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme. 6. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. 7. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfrukts-inkråmet i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme. 8. Lossa kakan från formen och servera som dessert. Receptet kommer HÄR ifrån