Belgiska Våfflor

Fick en ledig dag denna tordag. Tog en rejäl sovmorgon och gjorde mig Belgiska Våfflor till Brunch då jag haft liggande ett jäst paket i kylen ett tag. Var dags använda den. Plus fick chansen att premiär använda min nya fina köksvåg som jag fick i födelsedagspresent. ;)  Använde mig såklart av Leila Lindholms recept på våfflorna. Kopierar in receptet så kan ni också få chansen att göra dessa där hemma. Leilas belgiska våfflor  2 ekologiska ägg125 g smör2 1/2 dl mjölk 3%2 dl vatten12 g färsk jäst1/2 tsk salt3/4 dl strösocker2 tsk Vaniljsocker6 3/4 dl vetemjöl Smält smör till gräddning Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner den i smeten och låt den vila i cirka 20 minuter.Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3–5 minuter.  Sen finns det olika smaksättningar om man vill ha. Jag använde mig av Kokos denna gång.  Här kommer några förslag på Smaksättningar. Innehåller 1 sats smet (grundreceptet ovan) Dumle & Banan 1 påse dumlekolor och 2 mogna bananer - Skivas tunt och vänds ner i smeten. Kokosvåfflor 1 1/4 dl kokosflingor (Tillsätts i smeten) Jordgubbsvåfflor 1/2 liter färska jordgubbar - Skärs i små bitar och blandas i smeten. Blåbär med Citron Skal av 4 citroner 1 dl Färska blåbär Chokladvåfflor 100 g Mörk kvalitets Choklad (smälts) 2 1/2 msk Muscovadosocker (blandas med chokladen)  Black And White  100 g Mörk kvalitetschoklad 70% (smälts över vattenbad) 150 g Vit Choklad (Hackas grovt och blandas direkt i smet.)