Sommrig Jordgubbs Tårta med Hemmagjord Vaniljkräm

Jordgubbstårta med hemkokt vaniljkräm Sockerkaksbotten 3 ekologiska ägg 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Smör och ströbröd till formen   Vaniljkräm 5 dl mjölk 1 vaniljstång 1 1/2 dl strösocker 7 ekologiska äggulor 3/4 dl majsstärkelse 50 g mjukt smör Fyllning 5 dl färska jordgubbar 2 1/2 dl färska hallon 1 dl strösocker 3 dl vispgrädde Jordgubbar eller andra bär till garnering färska bär till garnering 1. Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. 4. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med smeten. 5. Fyll en smord och bröad springform med löstagbar kant. 6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara torr. 7. Låt kakan svalna helt innan du delar den i tre tårtbottnar. 8. Vaniljkräm : Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång. Lyft ur stången efter uppkoket. 9. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt. 10. Slå över den heta mjölken under vispning. 11. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en kall skål när blandningen tjocknat ordentligt. 12. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät. 13. Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåp. 14. Montera tårtan: Mosa bären med strösocker. Bred ut det över den understa skivan av tårtbotten. 15. Lägg på nästa skiva och bred ut vaniljkrämen över den.   16. Lägg på den översta skivan, vispa grädden och bred den över och runt tårtan.