Toscapaj

Bakdrottningen Birgitta, känd från juryn i Hela sverige bakar fyllde år här i helgen och passade då på premiär baka en Toscapaj. Recept från Birgitta själv. som de hade som teknisk utmaning för nått år sedan. Inte helt nöjd då pajskalet blev inte som jag ville. Men är första gången kanske går bättre nästa gång. Här nedan delar jag med mig av det recept jag använde mig av. Birgittas ToscaPaj Ingredienser Pajskal 125 g  Smör4 dl Vetemjöl0,5 tsk Bakpulver 1 msk Socker FYLLNING 200 g  Nötkärnor200 g  Sötmandel200 g  Smör2 dl  Socker4 msk  Vetemjöl4 msk  Mjölk Gör såhär: Smält smöret och låt det svalna något. Tillsätt mjöl, bakpulver och socker. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en rund form med veckad löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Ställ den svalt. Rosta nötkärnorna i en långpanna i ugnen i 250 grader några min. Lägg nötterna i en handduk och gnugga av skalen. Skålla och skala mandeln. Torka den. Lägg nötter och mandeln i formen. Sänk värmen till 200 grader. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och sjud allt på svag värme tills smöret smält och allt är blandat. Häll det i formen. Grädda på galler mitt i ugnen, i 200 grader, cirka 25 minuter.