William Tårta

Päronmousse 3 stycken gelatinblad2 dl vispgrädde1 barnmatsburk päronpure 2 msk koncentrerad päronsaft1/2dl sockerett par droppar grön karamellfärg Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm upp pure, socker och saft i en kastrull, det skall inte koka. Dra av plattan och låt svalna en stund. Vispa grädden medans du väntar, blanda sedan ned päronkoket i grädden. Ställ svalt i kylen ett par timmar så att den stelnar till en mousse. Glasskräm Lika delar vaniljkräm (vanlig ekströms) och Vispgrädde.Blanda ihop detta så får du en god tårtfyllning som passar de flesta tårtor.   Pärongrädde3 dl vispgrädde2 msk päronpure2 msk koncentrerad päronsaft1 päron, skalat och hackat i småbitarett par droppar karamellfärgVispa grädde fluffigt och tillsätt de övriga ingredienserna. Smakar som päronmoussen fast inte lika stark päronsmak och mycket fluffigare Chokladtryffel   1 dl Vispgrädde100g Mörk choklad 70%Värm grädden i kastrull på spisen, den ska inte koka! Dra av plattan och häll i chokladen hackad i bitar och rör om tills det blir en slät kräm. Gör gärna tårtfyllningarna dagen innan och fyll tårtan så att det hela skulle få gotta till sig under natten. Bredde på pärongrädden, ej på kanterna. få sedan dit marsipanlocket över tårtan så jämt som möjligt.