Hur man pocherar ägg-steg för steg

Pocherade ägg. Ni undrar hur man gör, jag berättar. SÅ bra. Här kommer en guide steg för steg till de ljuvliga pocherade äggen. Det är inte så svårt som ni tror. Men som med allt annat, övning ger färdighet.  Steg 1 Koka upp MYCKET vatten i en STOR kastrull med MYCKET salt. Mer än vad ni tror. Och Ättika (12%) ca 3 msk.  Steg 2 Vattnet ska inte stormkoka (koka hysterisk betyder det, för er som lägger ert liv i fodooras händer) Det ska puttra, småbubbla. Men det ska inte vara stilla. Steg 3 Knäck ägg, ett och ett i koppar/glas. Då vet ni att gulan inte blir sprucken, och att det inte råkat hamnat något skal i. Steg 4 Gör en virvel i det puttrande vattnet med en slev, det ska alltså se ut som en liten tornado i kastrullen. En virvelvind. Detta är för att vitan ska omfamna gulan. Steg 5 Häll försiktigt i äggen i kastrullen och låt de ligga där 2-3 minuter beroende på hur fast du vill ha dem. Steg 6 Ta upp dem med en hålslev för att bli av med överflödig ättika och vatten. NU KOMMER JAG BERÄTTA HEMLIGHETEN Det är jätteviktigt med FÄRSKA ägg, de brukar ligga längs bak i hyllan. NU NI, nu har ni om ni följt dessa steg fått fram minst 1 vackert pocherat ägg.  En variant på eggs benedict.