Give yourself a treat

Det är inte vanligt att jag bakar "sötsaker" när jag står i köket. Men när jag hade full rulle i söndags med diversebrödbak och matlagning svepte jag ihop några av dessa godingar. De passar perfekt när både blodsockret och sötsuget är påslaget och jag tycker faktiskt att vi alla behöver vara lite mer snälla mot oss själva.Detta var efter en hektisk dag. Kom innanför dörren och kände direkt av mitt symptom av en "känning". Jag brukar bli hungrig och i denna stund hade jag burit på en massa tunga påsar som jag knappt orkade bära. Konstigt? Nej inte alls. Ett blodsocker som sjunker är inte alls roligt. Men min vetskap om att jag snart skulle vara hemma och nära till något som kan höja mitt blodsocker fick mitt hjärta att slå lugna slag. Även om dessa godingar inte innehåller något socker så vet jag att havregryn, kakao samt smöret som finns i blandningen kommer ge en fin och stadig höjning. Alltså, inget hetsätande eller inget intag av rent socker. För jag vet att jag kommer må bättre av i slutet av en stabil höjning än om det skulle bli en så kallad rekyl. För rekyler vet vi ju alla om att de är hemska! Eller hur. Återkommer ofta till det här med tålamodet. Det är och kommer att vara din bästa vän i dessa tillstånd. Hur brukar du hantera dina känningar?/Diabeteskvinnan