Glad Midsommar

Äntligen midsommar! Så härligt. Det är för mig startskottet för sommaren (även om den redan är här) och det känns skönt att ha allt framför sig. En tradition som jag hällt fast vid är scones-frullen som för några år sedan alltid pryder min midsommar-morgon. Det är helt perfekt och eftersom midsommar går i en dag fylld av skratt, lekar, mat och dryck är det bra att Jag börja morgonen likaså! Kaffe, hallonscones med ost och apelsinmarmelad och en smoothie gjord på fryst banan, lite acai-pulver, hallon och mjölk som serveras med glutenfri granola(från finax). Perfekt att familjen här hemma har en lika ny och bra mixer som jag har kan jag tillfredsställa min mixer-kärlek även här hemma.  Jag låter bilderna tala för sig själva. Finns inga ord vilka smarriga scones som jag gjorde denna morgon. Jag blandade 2 dl havregryn, 7 dl glutenfritt mjöl, lite socker, 3 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljpulver, salt i en bunke. Finfördelade 100 gram smör med havregrynsblandningen. Rör ihop 3 dl mjölk med 1 ägg och 2 dl frysta hallon. Rör ihop allt tillsammans och klicka ut på en plåt - fördel om du blöter händerna! Gräddning sker på 250 grader i 10 minuter. Ni måste prova! Det blev kalas hela frukosten. /Diabeteskvinnan