Nygräddat glutenfritt äpplebröd och fredag

Så skönt med fredag eller vad säger ni? Har precis bakat bröd, det som ni ser på bilderna och det är så jäkla gott med färskt bröd. Hela lägenheten fylls av så otroligt goda dofter och kan knappt bärga mig tills jag kan sleva upp med olika pålägg och sätta tänderna i en brödskiva som fortfarande är varm, ni vet när smöret smälter sådär gött! I alla fall så är mellanmål för mig viktigt och jag förstår inte de som håller ut ända till middag. Jag måste tugga på något mellan allt flängande. En kopp kaffe och jag är nu redo för nästa steg. Ikväll är jag bjuden på fest vid Medborgarplatsen, skrapan! Det ska bli så kul och jag får se sen vad kvällen slutar. Är redo för dans och drinkar och kul umgänge. Vi får helt enkelt se. Kul kommer jag definitivt att få så där är inga problem,  haha!Vad äter ni som mellanmål? Äter inget kanske? Jag är inte så kräsen när det kommer till snacks. Det går lika bra med en bulle eller frukt eller dylikt. Är du som jag en riktig brödälskare är detta bröd ett måste. Ingen jäsning, inget svårt och glutenfritt!Ingredienser för 1 bröd:4 dl yoghurt (går bra med filmjölk också)2 grovrivna äpplen2 msk krossade linfrön1 msk hela linfrön1 dl fibrexsalt2 tsk bikarbonat2 dl havregryn1 dl Mandelmjöl 3 1/2 dl glutenfri mjölmixGör så här:Sätt ugenen på 175 grader.Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke. Degen blir ganska så lös! Häll ner smeten i en smord brödform och grädda i ca 50-60 minuter! Mer enkelt kan det alltså inte bli. Saftigt med äpple i brödet och bra för mig att få i mig lite frukt då jag är dålig på att äta frukter annars!Förvara i kylskåp eller frys ner brödet i skivor. Lätt att tina och perfekt att rosta./Diabeteskvinnan