Sötpotatis

Det går i vågor det här med vad som serveras hemma hos mig och just nu är sötpotatisen en stor favvo! Så gott och så enkelt att tillaga på olika vis. Då slipper jag att tröttna. Jag öste på med olivolja och en annan Favvo, HALLOUMI! Och ut från ugnen kommer det något helt galet. Galet GOTT! Det är en fröjd. En fröjd att jag kan skriva och visa er. Jag kommer inte för något i världen att plocka bort varken kolhydrater eller socker. Och det äts såklart med måtta. Men det ska jag inte prata om nu. Utan mer om denna vackra och ljuvliga knöl. Sötpotatis! Något som kan serveras med egentligen vad du vill. Kött, fågel, vegetariskt, vegansk ja vad du vill. Det du behöver göra är att skiva upp sötpotatisen och lägg på riven halloumi. Ringla över rikligt med olivolja, pumpakärnor och chili. Och salt och peppar såklart. In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Lätt som en plätt och ditt kök kommer dofta helt underbart. Bor du i lägenhet kommer även dina grannar att känna samma doft och plinga på dörren! Nu blir det film och mys, en perfekt söndagskväll!/Diabetskvinnan