Zoodles

Det har idag varit en så fantastisk dag. Det hela började med denna fantastiska lunch där receptet är lite längre ner, följt av ett rosé-häng på Mariatorget i några timmar, förbjudna toabesök på rival som sedan avrundades med ett glas på Loopen vid Hornstull. En måndag som från början inte alls såg så ljus ut som den blev. Jag älskar spontana dagar nu när jag har friheten till det. Mer sånt! Nu till min lunch. Jag har aldrig testat "zoodles" tidigare och såg ett gammalt avsnitt från Leilas Supermat där hon gjorde en liknade rätt. Tänkte att jag ska inte vara trångsynt och testade detta till lunch. Även om jag älskar pasta så kan jag faktiskt säga att denna blev en hit. Tro det eller ej. Nu äger jag ingen "grej" som man kan få sin Zucchini att bli som pasta utan jag tog den vanliga potatisskalaren till hjälp och fick då en tagliatelle. Det gick hur bra som helst och om ni som diabetiker eller icke-diabetiker vill äta kolhydratsnål mat är denna helt magisk.    Det du behöver för att göra detta är att mixa en kruka basilika, tillsätt 50 gram pinjenötter och mixa tills de är grovhackade. Hacka 2 vitlökar och mixa ner den i basilikablandningen. Tillsätt ungefär 1 dl olivolja och rör runt. Riv även ner ungefär 30 gram parmesanosten i peston. Skala en zucchini med en potatisskalare, koka upp lättsaltat vatten med smör. Lägg i zucchinin. Koka upp, ta av från plattan och häll av vattnet. Servera med ett paket mozzarella, basilika, rostade pinjenötter och även salt och peppar! Herregud så gott! Till detta tog jag 1 1/2 enh insulin och det var lite mycket och fick en stund senare äta några dextrosol./Diabeteskvinnan