äppelkaka med vaniljsås, brynt smör och hasselnötter

Igår blev det äppelkaka (äppelpaj? vad är skillnaden?). Och jag tänkte att ni skulle få följa med hur det gick till. Hittade den lilla perfekta formen på second hand och det är den perfekta storleken för mig och Joel. Jag använde tre stycken äpplen där i.  Sockrade och kanel-ade äpplena och tog sen fram: - 1,5 dl havregryn- 0,5 vetemjöl-0,5 dl socker- 50g smör som skulle smältas Smälte smöret och hällde i resten av grejerna. Obs, eftersom jag hade en liten form räckte detta men egentligen måste smeten dubbleras, om man så vill; tredubblas. Den är så fruktansvärt god.  La på smeten och satte in formen i ugnen på 175 grader i ca en halvtimme.  Under tiden skapade jag världens godaste vaniljsås. Hade velat göra en egen vaniljsås men orkade eller hann inte. Så jag köpte färdig. Brynte smör och köket fylldes med den nötiga doften. Älskar den. Köpte hasselnötter också. Allt blandades ihop.  Ni kan ju inte säga att det inte ser gott ut.  Tiden gick och alarmet gick av. Kakan ska bli lite knaprig och gyllenbrun.  Färdig att serveras! När Joel öppnar restaurang har jag bestämt att detta ska bli en av efterrätterna. Så jävla god och höstig! Plus, superenkelt recept.