Frankrike Lyon 2018 - Sofitel

De sista nätterna checkade vi in på Sofitel! Det var även där, en av höjdpunkterna var, nämligen galamiddagen! Femstjärniga hotellet Sofitel Lyon Bellecour ligger i centrum, nära sevärdheter och butiker. 135 rum, 26 juniorsviter och tre Prestige-sviter har inretts utifrån temat Lyons siden, och den Michelinbelönade restaurangen Les Trois Dômes erbjuder en alldeles särskild gastronomisk upplevelse med panoramautsikt över Lyons belysning. Sofitel Lyon Bellecour ligger i hjärtat av staden, bara några minuter från TGV-stationerna Perrache och Part-Dieu. Det är enkelt att ta sig till St Exupéry-flygplatsen. Matälskare och flanörer kommer att charmas av de underbara butikerna, de traditionella Lyonrestaurangerna (bouchon), Saint Jean-området med små gator och gränder (traboule). Kulturälskare har Fourvière-basilikan, Lyons opera, Musée des Confluences och sidenmuseet. Den frukostvyn är svår att slå.  Och självklart så passade jag på att föryngra mig själv lite med "anti age juice" :) Lite nyttigt och lite onyttigt. Kunde ej motstå den stora bullen med fyllning av Praline. Till min glädje fanns även här dessa helt fantastiskt goda röda praliner från Lyon! Både som pralin, kex och marmelad....mmmmKan ju hända att det smögs ner några praliner i fickan med:) En av resans höjdpunkter var såklart galamiddagen på Sofitel! Tyvärr så var det lite snålt om tid då vi jobbade sent ut på kvällen och togs sedan med kanalbåt till hotellet. Hann därför ej byta om till galaklänningen som jag omsorgsfullt hade valt ut innan resan dit. Den hänger nu i min garderob med prislappen på. Med en fantastisk utsikt över Lyon serverades vi en härlig 4 rätters skapad av.... ... en ONE STAR MICHELIN CHEF ♥ Menyn. Regerade ej här på att FOIE GRAS som är GÅSLEVER. Före förrätten, fylld liten tomat, eller var det en paprika? När de kom in med förrätten, Foie Gras, så kände jag på doften direkt att detta är ju lever och det kommer jag ej kunna äta. Fick smaka lite och skyffla över resten till sambon. Lite kom nog i servetten med.... Varmrätten var betydligt godare! Kyckling, svamp & risotto. Efterrätten var försvinnande god! Efter middagen satte vi oss i skybaren och njöt av en drink. En kille underhöll med sång och kvällen avrundades där.