Fetaostfyllda biffar med vitlöks&parmesan-potatis

Hej alla! Ikväll blev det en riktigt lyxig tisdagsmiddag, nämligen fetaostfyllda nötfärsbiffar med klyftpotatis. Givetvis fick det bli tzatziki och lite sallad vid sidan om. recept (2 personer) Biffar 1 gul lök250 g nötfärs75-100 g fetaosten äggula 1 krm salt 1 krm peppar 1. börja med att finhacka löken, stek sedan löken på låg värme, tills den blir gyllene och mjuk. 2. Blanda köttfärs, äggula, lök, salt, peppar. Tärna fetaosten och blanda i den sist.3. Forma biffarna (4 st) Stek sedan ca 6-7 minuter på varje sida i smör. Sedan är det bara att lägga in dem i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Klyftpotatis 4 stora potatisarÖrtsalt (alternativt vanligt salt) Peppar1 msk finhackad persilja 1 msk parmesanost 1 vitlöksklyfta 1. dela potatisen i klyftor, Häll på olja/smör, salta och peppra potatisen och lägg i ugnen på 225 grader i 45 minuter, tills de blir gyllene och mjuka inuti. 2. strimla persilja, hacka/pressa en vitlöksklyfta och riv över parmesanost och blanda ihop med potatisen. Tzatziki 1,5 dl turkisk yoghurt 1/3 gurka 1 msk färsk mynta1 krm salt 1 krm peppar 1 krm salladskryddaEn skvätt olivolja 1. Hacka myntan och riv gurkan på rivjärn, lägg i en skål och blanda i övriga ingredienser. innan fetaosten åkte in :)  Slutresultatet. Lite cocktailtomater, ruccola, rödlök och oliver vid sidan av, supergott!!