Hälsosam lax med en touch av asien

Ikväll blev det en otroligt god middag. Nämligen ugnsbakad lax, kokt blomkål, avokadokräm, böngrodds-sallad och sist men inte minst en helt magisk sås. Lax och Blomkål (2 personer) Lax300-400 g laxfilécitronpeppar Blomkål1/2 blomkålsaltpeppar Koriandersås1/2 dl hackad koriander2 cm ingefära1 lime1 msk oystersås1/2 röd chili Sallad2 nävar böngroddar några själkar koriander1 salladslök1 vitlöksklyfta1 cm ingefära 1 tsk sesamolja1/2 lime1/2 röd paprika  1 msk oystersås Avokadokräm 1 avokado1 dl crème fraiche några droppar limesaft salt peppar 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Koriandersås Hacka koriander, chili och ingefära i små bitar, tillsätt limesaft och oystersås. Rör om. 3. Sallad Skär paprika och salladslök i strimlor. Tillsätt böngroddar samt grovhackad koriander. Hacka vitlök och ingefära i små bitar och tillsätt övriga ingredienser. Rör om. 4. Lax Krydda laxen med citronpeppar och låt stå i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter. 5. Avokadokräm mosa avokado med gaffel, tillsätt crème fraiche och några droppar limesaft. Krydda med salt och peppar och rör om. 6. Blomkål Hacka blomkålen i små kuber och låt koka häftigt i 2-3 minuter. Salta och peppra.