Med smak av Thailand

Enkla och fräscha smaker tycker jag är bland det viktigaste för att leverera goda maträtter. Man måste inte alltid ha 100 olika ingredienser eller 100 olika sorters kryddor ;) Det viktigaste enligt mig är att försöka framhäva råvarornas egna smaker. Varför ska man överdriva med kryddningen när man exempelvis har en otroligt fin bit oxfilé eller fina sparrisar? En annan viktig faktor är givetvis att maten lagas med omsorg och kärlek :) Just nu sprudlar inspirationen hos mig, de asiatiska köket känns helt rätt efter en resa till Thailand. Imponeras av alla små matstånd runt om i Thailand som levererar otroliga goda matkreationer, och tänk.. jag blev inte magsjuk en enda gång ;) priserna ska jag inte ens gå in på, löjligt billigt. Eftersom att jag inte är van vid deras extremt starka mat fick jag alltid be om "Little little spicy", och jag kan tala om att deras "Little litttle spicy" är svensk "spicy" haha. Här ovan ser ni en otroligt god och fräsch räksallad. Jag var lite skeptisk innan jag klev innanför dörren, då det var ett sunkigt och slitet hak, men det var bland det godaste  jag åt under hela resan. Så man ska våga, för man vet aldrig vilken smakexplosion som väntar en. Som man ser på bilden innehöll salladen koriander, salladslök, rödlök, torkade räkor och färska räkor. Men hemligheten låg i "marinaden/såsen" Jag kände av en tydlig smak av fisksås, vitlök, lime och ingefära. streetfood <3 Gröncurry med räkor och grönsaker papayasallad med räkor och fantastisk utsikt :)  Padthai med böngroddar, lime och salladslök, MUMS!