Rödbetscarpaccio

För ett par dagar sedan gjorde jag en fantastisk förrätt, nämligen rödbetscarpaccio. Med andra ord, tunt skivad rödbeta, chévrekräm, rucocla, valnötter, balsamico och honung.  Alla smaker gifte sig perfekt med varandra och det var en fest i min mun :) Chévreost har en stark karaktär och det kan vara bra att dämpa den starka smaken genom att kombinera osten med lite sötare råvaror. Förutom honung är fikon fantastiskt med chévreost :) Rödbetorna kokade i cirka 20 minuter, en perfekt koktid för att bibehålla lite tuggmotstånd. Sedan skar jag rödbetorna tunt och gjorde min lilla chévrekräm. Därefter la jag upp rödbetsskivorna, spritsa på chévrekräm, la på lite ruccola. Slutligen toppades tallriken med valnötter, honung och balcamico. Chevrekräm (4 pers) : 100 g Chevreost1 tsk rivet citronskalsalt och peppar 1 msk turkisk yoghurt