Spontana vegobullar

Hej på er! Det här med att ta rätt på rester och tänka efter är något jag försöker bli bättre på hela tiden, nu när man har flyttat hemifrån känns det ju verkligen onödigt att kasta en massa mat liksom. I går när jag gjorde middag passade jag på att äta halloumi som Richard inte gillar, jag gjorde wraps med grönsaker, halloumi och ranchdressing i. Men i och med det öppnade jag en hel burk med Kidneybönor och tog endast två små skedar ur den, jag tyckte att jag inte kunde kasta den men insåg också att jag inte kommer göra något av de i veckan om jag inte tillagade de på något sätt, då vi inte kommer äta hemma någon av de följande dagarna. Så jag bestämde mig för att göra Vegobullar och de blev väldigt smakrika och goda men var även superlätta att göra så tänkte dela med mig av receptet! Vegobullar på kidneybönorCa 1 burk kidneybönor 2 små moröter/ 1 vanlig 1/2 gul lök 1 klyfta vitlök 1 kruka persilja 1 äggStröbröd PaprikapulverChiliflakesSalladskryddaSalt Svartpeppar Häll i bönorna i en bunke och riv ner morötter, lök och vitlök. Klipp ner persiljan, knäck i ägget och krydda efter smak, mixa sedan med en stavmixer. Jag mixade inte riktigt allt för att behålla lite struktur i bollarna men det är en smaksak. Rör sedan ner lite ströbröd och forma till bollar. Stek i olja på meddelvärme tills de fått fin färg. Jag hällde sedan på lite tomatsås och kommer att servera Vegobullarna med pasta. Smaklig måltid!