Om att laga vitkål till en person

Jag flyttade ju hemifrån ganska nyligen. Plötsligt ska jag bara laga mat till en person, istället för fyra. Men det där med att laga en massa mat sitter kvar. Nu när jag skulle laga matlådor tänkte jag att jag skulle "ta lite smått och gott ur kylen och blanda ihop något". Har sparat en massa gottigt i kylen som jag ville blanda ner. En tjej hade pastasallad till matlåda förra veckan och i den hade hon vitkål. FAN VAD NAJS, tänkte jag och gick direkt och köpte ett kålhuvud. Fick sentimelnralminnen från när jag 'ibland' lagade kålpudding hemma. Tänkte att det är så himla gott och nyttigt och fantastiskt. Sen blev det liggandes i kylen. Men idag slog jag till. Stekte zucchini, champinjoner, sparris, kokade pasta och skar upp sallad, tomater och rödlök. MUMS PASTASALLAD. Men sen. Vitkålen. Inte en fjärdedel. Inte ens halva. Jag skar upp hela.  ....  Min supergoda pastasallad med _lite plock ur kylen_ har totalt försvunnit under alla lager av fucking vitkål. Det tar aldrig slut? Skar upp och skar upp och skar upp ännu mer. Testade att steka halva för att få ner dess storlek men den blev inte mindre? Snarare större av allt smör jag brassade på. Hällde upp fem matlådor med vitkål och någon tesked andra tillbehör och fyllde sedan två Tupperware-lådor med endast vitkål, för att frysa in. Men den är ändå inte slut? Det är nästan slut på matlådor nu också och jag kan liksom inte fylla den sista matlådan för då kommer jag aldrig vilja äta vitkål igen. Så hur löser jag problemet?  Äter den såklart till middag ikväll :-) Rakt ur kastrullen med stekskeden för att jag tappat all min värdighet. Mmm. Vitkål. Mums. Kommer inte köpa vitkål igen på ca ett decennium. Kommer bli populär på jobbet nu i veckan dessutom när jag lägger lite vitkåls-luftutsläpp. Nu ska jag fortsätta äta min vitkål. Har skrivit ordet vitkål 12 gånger i detta inlägg så nu är det nog dags att knyta ihop säcken. Hejdå.MVH vardagsvitkålsdilemmat