NYTTIG LAXPASTA

Ikväll serverade jag en finfin middag åt familjen. Jag gjorde en laxpasta som både gick snabbt att laga, var nyttig och god. Receptet hittar du längst ner i detta inlägg. Emma Barremyr som jag lånade receptet av HÄR kallade det för nyttig snabbmat och det gillar ju jag. Ytterligare bevis på att någonting nyttigt inte behöver ta så lång tid att laga liksom!Som ni ser vågade jag äntligen testa mungbönsfettuccinin som jag köpte på Gryningen i Stockholm för ett par veckor sedan. Det är en pasta som är gjord på endast ekologiska mungobönor och är fri från gluten. Smakade suveränt och ni hittar den bland annat HÄR eller i hälsokostbutiker.Nyttig laxpasta med smak av basilika och pesto. Avokado, romansallat och grönsaker från vår trädgård som tillbehör. Så gott! Laxpasta (4 portioner) 4 portioner mungbönsfettuccini (tar du vanlig pasta så välj med fullkorn) 4 laxfiléer 1 paket Oatly havregrädde 4 msk ekologisk pesto 1/2 kruka basilika 2 msk citronsaft Chilipulver Örtsalt SvartpepparUtförande Tina laxfiléerna och tärna dem i bitar. Stek dem i en klick kokosolja och krydda med hackad basilika, pesto, citronsaft, örtsalt, chilipulver och svartpeppar. Häll på havregrädde och låt puttra ihop någon minut. Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll bort vattnet och häll sedan över laxsåsen i pastakastrullen. Rör ihop till en härlig laxpasta och servera med en fräsch sallad!