Recepttips – Min favoritjordgubbstårta!

Idag tänkte jag tipsa er om receptet till väldens bästa sommar-efterrätt – nämligen Änglapaj<3Det finns ingen annan tårta som kommer upp på samma godhets-nivå som Änglapaj enligt mig. Dessutom känns den nästan lite nyttig eftersom den är gjord på ägg och färska jordgubbar! En hel del socker och grädde också förstås (det är ju trots allt en tårta, hehe) men ändå!Mamma har lagat den här till oss så länge jag kan minnas och det har alltid varit min favorit. Det är som en mjuk maräng i bottnen som man toppar med grädde och färska jordgubbar. Här kommer receptet! Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna om ni bestämmer er för att baka den!Du behöver:Till bottnen:♥ 6 st äggvitor♥ 0,25 tsk salt♥ 3,5 dl strösocker♥ 1 tsk vaniljsocker♥ 1 msk vitvinsvinägerTill toppingen:♥ 4 dl vispgrädde♥ 1 liter jordgubbarGör såhär:1. Vispa äggvitor och salt till ett vitt hårt skum.2. Tillsätt socker lite i taget under vispningen. Häll sedan i vitvinsvinäger och vaniljsocker.3. Smöra och mjöla en ugnsform. Häll ned skummet i formen. Grädda i en timme.4. Vispa grädde och rensa jordgubbarna. Sedan toppar du tårtan med det här. Det blir såååååå gott! Mmmm, jag måste typ baka en egen tårta nu, hehe <3 /Elin