Knäckpaj

För några dagar sedan bakade jag denna paj. En glutenfri knäckpaj med pecannötter och den blev hur god som helst. Dock lite tjock botten så nästan gång ska jag minska mängden deg. Så här ser receptet ut: Botten: 1 dl kokosolja 2ägg 2 dl sirap eller 1 dl agavesirap 6 dl mandelmjöl 1 tsk pdyllium  1/2 tsk bakpulver en nypa havssalt Kräm: 4 ägg 2 dl honung, sirap eller 1 dl agavesirap 1/2 dl råsocker 1/2 dl kokosolja 2 tsk vaniljpulver 4 msk kakao en nypa havssalt Topping: 3 dl pecannötter Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält kokosoljan och kör alla ingridienser till bottnen i matberedare. Låt vila 5 min. Tryck ut pajbottnen i formen. Ställ in i nedre delen av ugnen i 12 minuter. Gör under tiden krämen. Vispa äggen och ställ åt sidan. Värm hounung eller sirap och råsocker i en kastrull tills sockret har smällt. Låt puttra i ca 10 minuter. Häll i kokosolja och rör tills den har smält. Låt svalna en stund. Rör ner vaniljpulver, kakao och havssalt i äggen och rör om. Häll över den rumsvarma blandningen i äggen och rör fösiktigt ihop det hela. Häll krämen över bottnen och toppa med pecannötter. Ställ tillbaka pajen i ugnen i 25-30 minuter till. Severa med vaniljglass eller halvfryst grädde.