Recept: raggmunkar!!!

I detta inlägget tänkte jag dela med mig av ett recept på min absoluta favoritmåltid just nu: RAGGIZAR!!!!! Det är sjukt enkelt, väldigt billigt och funkar kanon som matlåda. Perfekt för er studenter eller vanligt folk som helt enkelt inte orkar lägga ner en förmögenhet i varken energi eller pengar på sin mat. Vanliga raggmunkar brukar ha mer "smet" vilket gör dom tjockare/mastigare, men jag föredrar när dom är mer åt rårake-hållet. Du behöver detta för 4 portioner:ca. 1 kg potatis 4 st jordärtskockor2 ägg1 dl mjöl (funkar fint med glutenfritt mjöl också såklart)1,5 dl mjölk1 rödlökEn kruka gräslökCreme fraicheEn burk med romSmörSalt och peppar Riva potatis måste vara topp 3 jobbigaste som finns? Antalet fingrar som offras under processen är ju liksom heeeelt.  1. Blanda ihop äggen, mjölken och mjölet och låt det svälla i cirka 10 minuter.2. Under tiden som smeten sväller är det dags att riva potatisarna och jordärtskockorna. Vanligtvis har man bara potatis, men jag tycker att det blir sååå mycket godare med jordärtskockor i också. Testa så får ni se!!!3. När potatisen och jordärtskockorna är färdig-rivna, så kramar man ur den överflödig vätska från massan. Gör man inte det så kan det bli svårt att få raggmunkarna att hålla ihop ordentligt.  Nu tänker ni kanske: varför har människan inte diskat sin stekpanna? Men tydligen är det nån speciell panna som ska se ut så, berättade min matintresserade pappa för mig. Så don't you worry!!!  4. Ha i rikligt smör i pannan och se till att värma upp stekpannan rejält innan du har på smeten, så att raggmunken steks till ordentligt så fort den träffar järnet. Annars finns risken att den inte håller ihop, så jag brukar iallafall ha på värmen 7 av 9 nivåer på spisen. 5. När kanterna på raggmunken börjat bli gyllenbruna så är det dags att vända på smeten och steka i cirka 3-4 minuter till på andra sidan. Salta och peppra samtidigt som dom ligger i pannan. 6. Under tiden som man steker resten av raggmunkarna, så lägger jag dom färdigstekta i en form i ugnen på ca. 100 grader så dom inte blir kalla.  Och voilá!!! Här valde jag att ha creme fraiche, gräslök, rödlök och lite rom men det går jättebra att ha lingonsylt på också om man känner för det. När Melker och jag äter detta hemma brukar vi köra på både och, så man får det bästa av båda världar hehe. Som sagt: superenkelt och supergott!!! Lova mig att testa iallafall?