Emelie´s Jack Daniel´s glaserade hamburgare med mozarella och pinjenötter

  4 portioner Ingredienser 500 g Nötfärs 1 st Ägg 1 tsk Salt 2 krm Malen svartpeppar 2 msk Ströbröd Jack Daniel´s glaze 1 st Hel vitlök med skal 1 msk Olivolja 1.5 dl Vatten 2.5 dl Ananasjuice 0,5 dl Teriyakisås 1 msk Soja 3 dl Brun farinsocker 3 msk Citronjuice 3 msk Finhackad silverlök el. gul lök 2 msk Jack Daniel`s whiskey 1 msk Krossad ananas 1/4 tsk Cayennepeppar Tillbehör 8 skivor Barkis 8 st Sparris ½ påse Pinjenötter 1 dl Olivolja 1 påse Mozzarella ost 1 knippe Ärtskott   Börja med Jack Daniel`s glazen, då det är den som tar längst tid att tillaga. Går även att förbereda tidigare, som dagen innan. Skär av toppen av en hel vitlök, ca 1,5 cm. Skär också av roten under, så att den får en stadigare underdel. Ställ vitlöken i en ugnsform och ringla över olivolja som sedan ska bakas i ugn, 1 timma i 160 grader. Låt den svalna. Koka sedan upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medel värme. Låt glazen sedan sjuda. Kläm ur den ugnsrostade vitlöken och vispa ner 2 msk i glazen tillsammans med resten av ingredienserna i kastrullen. Sjud i ca 50 minuter tills ungefär hälften är kvar och den fått en siraps konsistens. Blanda färs med salt och peppar, rör ner ett ägg och ströbröd. Låt färsen stå till sig en stund tills det är dags att forma till hamburgare. Skiva brödet och ringla över olivolja som ska dra in i bröd skivorna. Rosta under tiden pinjenötter och skiva mozzarellaosten. Koka upp vatten och salta, lägg sedan i sparrisen och sjuda i ca. 1 minut. Skölj sparrisen i kallt vatten och ringla över olivolja. Grilla sparrisen tills den fått fin färg. Grilla hamburgaren tills den fått en bra grillyta och uppnått ca. 55 grader för välstekt. Till sist grillas brödet så det får en fin rostad gyllenbrun färg. Smaklig måltid.