Veckans favoriträtt | vegansk pad thai

Hej underbaringar! Hoppas ni mår bäst och har en mysig söndag. Jag har verkligen haft världens mysdag, startade dagen med ett mag & ryggpass på gymmet. Det var egentligen inte meningen att jag skulle träna idag, men pappa skulle ändå iväg till gymmet så jag hängde på och körde lite lätt. Finns verkligen ingen bättre start på dagen enligt mig. När jag kom hem från gymmet la jag mig typ  i sängen direkt, kollade på youtube, käkade frukost och fixade lite blogginlägg. Så har dagen bara rullat på, mest bara myst och ätit mat - precis som en perfekt söndag ska se ut.  Nu kommer ett recepttips på veckans favoriträtt, vegansk pad thai! Hur gott som helst, enkelt och snabbt tillagat. Är du som jag & gillar lite starkare mat är detta recept verkligen att rekommendera. Är du känslig för stark mat är det bara att skippa chilin och vips så är det inte lika starkt längre!  VEGANSK PAD THAI / 4 PORTIONER: - 250 gram risnudlar - 1 paket tofu - 4 mellanstora morötter - 1 paket salladslök - 1/2 paket böngroddar - Vitlökskrydda - 2st lime  - 5 msk soja - 2 msk vatten - 2 msk kokossocker  - 1 kruka koriander - 1 dl hackade jordnötter - 1 röd chili - Ghee eller kokosolja att steka i GÖR SÅHÄR: - Börja med att koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.  - Skär tofun i 1 cm stora tärningar.  - Hetta upp ghee/kokosolja i en wokpanna och stek tofun tills den får en gyllenbrun färg. Låt tofun rinna av på hushållspapper.  - Dags att göra såsen! Pressa 1 hel lime i en bunke och tillsätt 3msk soja, 2 msk vatten, vitlökskrydda och kokossocker. Smaka av och se om det eventuellt behövs lite salt.  - Skölj morötterna och skiva dem i lagom stora bitar. Hacka salladslök. Hetta upp ghee/kokosolja i wokpannan igen och fräs nudlarna tillsammans med salladslök, morötter och böngroddar ca. 4 minuter.  - Tillsätt tofun, såsen och hacka över den färska chilin, woka runt så att allt blandas. När allt har blandats tillsätter du ytterligare 2msk soja och blandar runt.  - Servera i djupa tallrikar, toppa med hackade jordnötter och limeklyftor.  Hoppas ni fick lite middagsinspiration och vill laga receptet. Har ni ingen wokpanna hemma går det lika bra med en stor stekpanna. KRAM