Surdegsknäckebröd

  Surdegsknäckebröd   Ugn: 190 grader varmluft   Ingredienser:   500g vatten 8g jäst 300g vetesurdeg 100g grahamjöl 150g grovt rågmjöl 30g honung 60g fiberhavregryn ca. 550g vetemjöl special 20g salt   Blanda alla ingredienser och kör på medelhastighet tills det blir en smidig deg. Låt vila i ca. 2 timmar, vik ner efter halva tiden. Väg upp degen till 60g bitar. Kavla efterhand ut bitarna till TUNNA avlånga bitar (kanske 1mm tunna) och lägg på plåt, nagga dem med en gaffel och skjutsa in i ugnen. Låt vara inne tills färgen är fin. Har man varmluftsugn går det bra att grädda flera plåt samtidigt (jag gjorde 4 plåt åt gången och tog ut de färdiga och satte in nya så fort plåtarna blev lediga). Förvara torrt.