BAKAT PUNCHRULLAR

  Denna förmiddag har jag spenderat i köket hemma hos mamma och pappa med att baka punchrullar. Det är första gången jag testade att baka dessa kakaor så de blev kanske inte supersnygga men otroligt goda. De blev väldigt uppskattade av de här hemma och jag har redan fått beställningar på att  göra fler. De är väldigt enkla att göra och det krävs inte många ingredienser.   Recept på punchrullar: 5 dl sockerkakssmulor  50 gram tärnat mjukt rumsvarmtsmör 2 tsk kakao Arrakessens - Jag använde inget speciellt mått utan jag testade mig fram för jag gillar ganska stark smak så tog ganska mycket. 200 gram mörk choklad  Marsipan - valfri färg, jag använde mig av vit   Mät upp kaksmulorna och kakaon på en bakskiva och knåda ihop det med det tärnade smöret. Knåda ihop en aning och tillsätt sedan önskad mängd arrakessens och knåda nu ihop allt till en deg. Dela degen i 3 lika stora bitar och rulla varje bit till en avlång "korv" i önskad tjocklek och längd. Kavla ut marsipanen (om den är svår att kavla ut pga att den är lite klibbig kavla med florsocker.) Jag hade min i kylen innan så det gick ganska bra ändå. Linda in korvarna i marsipanen och skär sedan ut kakorna hur långa du vill ha de. Jag plattade även till mina en aning och gjorde mönster i de för att göra de lite roligare. Ställ in de i frysen under tiden som du smälter den mörka chokladen över ett vattenbad. När chokladen är smällt ta ut kakorna ur frysen och doppa ändarna i den smälta chokladen och lägg de på ett bakgaller så de får droppa av och svalna. Nu är de redo att servera och njutas av med en kopp kaffe till.