BROWNIE MED MÖRK CHOKLAD

  Här kommer ett superenkelt och snabbt recept på brownies med mörk choklad som jag bakade nu på förmiddagen för att ta med till eftermiddagsfikat. De är supergoda och det blir lite extra smak på de med den mörka chokladen som man smälter ihop med smöret och detta gör också att de blir lite kladdigare. Kan varmt rekommendera att värma dessa lite i ugnen innan man serverar de och servera med en kula gammaldags vaniljglass till så glassen smälter lite. Farligt gott! Recept på brownie med mörk choklad: 120 gram mörk choklad fin kvalite 120 gram smör 3 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 2 msk kakao 100 gram hackad mörk choklad av fin kvalite 1/2 dl fint/smått hackade salta jordnötter Sätt ugnen på 175 grader. Smält ihop smöret med 120 gram mörk choklad. Rör ned vaniljsocker, socker och äggen. Viktigt att röra ned ett ägg i taget och inte alla samtidigt. Blanda mjöl, kakao och salt i en skål och sikta ner lite i taget i smeten under omrörning. Låt smeten svalna en aning och ha i den hackade chokladen och jordnötterna. Häll i en ungsform ca 30 *20 cm med bakplåtspapper. In med kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten när den tas ut. Låt svalna helt och skär i fyrkanter. Njut!